Dieta-cu-morcovi-600x330

 

Primăvara, specialiștii în nutriție îți recomandă să faci o cură cu morcovi – cruzi sau sub formă de suc – pentru a alunga atât afecțiunile de sezon cât și pentru a împiedica recidiva unor neplăceri mai vechi.

Sucul ține departe astenia

Primăvara, organismul este slăbit și are nevoie să-și refacă rezervele de vitamine. Sucul de morcov este excelent în curele de remineralizare și pentru creșterea imunitatii. Consumă o cană de suc proaspăt de morcovi pe zi, dimineața, pe stomacul gol, timp de 10 zile.

Te ajută să pierzi kilogramele în plus

Bogați în fibre ușor de asimilat, morcovii au capacitatea de a tăia pofta de mâncare. Nu uita să-i consumi în salate, atunci când ții cure de slăbire. În plus, te ajută și să elimini toxinele din organism. Morcovul are și efect depurativ, favorizând eliminarea lichidelor.

Alungă anemia

Anemia feriprivă se produce când nivelul hemoglobinei – proteina care transportă oxigen în sânge – scade sub cel normal. Amestecă 100 ml suc proaspăt de morcovi cu 200 ml apă minerală și miere, până obții un sirop. Ia câte o lingură pe zi, timp de 2 săptămâni.

Reface flora intestinală

Amestecă o cană de suc proaspăt de morcovi cu 1 pahar de suc de spanac și bea o dată pe zi, timp de 1-2 săptămâni. Cura reglează microflora intestinală și ajută și în tratamentul gastritei hiperacide.

Uleiul esențial combate acneea

Semințele de morcov conțin un ulei esențial cu multiple calități, care ajută în procesul de detoxificare și care poate să combată acneea, având și virtuți cicatrizante. Pune o picătură de ulei pe coșurile care-și urâțesc tenul, și vei scăpa în scurt timp de ele.

Hidratează pielea uscată

Uleiul esențial de morcov, amestecat cu ulei de argan, hidratează pielea uscată sau lipsită de strălucire. Asociat cu uleiul esențial de geranium (mușcată), uleiul de morcov ajută la eliminarea petelor brune provocate de expunerea excesivă la soare (fotoîmbătrânire).

Lasă un răspuns